Του ...χεριού μας η ομορφιά!



Τα χέρια μας είναι ο καθρέφτης μας μετά το πρόσωπό μας. Δεν μπορούμε να τα κρύψουμε με τίποτα. Με τα χέρια μας κάνουμε παρα πολλές εργασίες καθημερινά, γι' αυτό λοιπόν πρέπει να τα φροντίζουμε ανελλιπώς. Όχι τίποτα άλλο, έχουν την τάση να μας δείχνουν μεγαλύτερους απ'ό,τι είμαστε συνήθως!
 
Η ξηρότητα των χεριών είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και δεν έχει ηλικία. Βέβαια, με το πέρασμα των χρόνων, το δέρμα των χεριών παράγει λιγότερα φυσικά έλαια και δεν μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία. Υπάρχουν όμως κάποι tips, που θα μας βοηθούν να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση:

  • Εννοείται ότι πρέπει πάντα να φοράτε γάντια όταν κάνετε σκληρές εργασίες στον κήπο ή στις δουλειές του σπιτιού που απαιτούν καθαριστικά και απορρυπαντικά.
  • Να έχετε πάντα μαζί σας μία κρέμα χεριών, έτσι ώστε να φροντίζετε τα χέρια σας πολύ συχνά μέσα την ημέρα. Προσωπικά, έχω μια κρέμα στην τσάντα μου πάντα, στο μπάνιο άλλη μία και στο κομοδίνο διπλα στο κρεβάτι ακόμα μία.
  • Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη προστασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα με αντηλιακά φίλτρα, γιατί η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο καταστρέφει μια πρωτείνη, που συμβάλλει στην ενυδάτωση των χεριών.
  • Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, είναι προτιμότερο η εφαρμογή της κρέμας να γίνεται αμέσως μετά το πλύσιμο των χεριών, ώστε να σφραγίζεται η υγρασία της επιδερμίδας.
  • Επίσης, να θέλετε, το βράδυ μετά την εφαρμογή της κρέμας, μπορείτε να φοράτε αμέσως γάντια. Θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα!
  • Μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό στα χέρια σας γιατί καταστρέφονται τα επιδερμικά κύτταρα.
  • Μετά το πλύσιμο, να στεγνώνετε τα χέρια σας καλά, ειδικά στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και κάτω από δακτυλίδια, για να αποφύγετε ερεθισμούς του δέρματος και σκασίματα.
  • Συμβουλή της γιαγιάς μου: Αν τα χέρια σας είναι σκασμένα και άγρια, ανακατέψτε χυμό από μισό λεμόνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόδαδο. Αφήστε αυτό το μείγμα στα χέρια σας για 20 λεπτά. Κάνει ήπια απολέπιση και δίνει στο δέρμα των χεριών ομοιόμορφο χρώμα και απαλότητα.
Και να θυμάστε πάντα, ότι η φροντίδα των χεριών δεν έχει εποχή. Όση ανάγκη για φροντίδα έχουν τα χέρια μας το χειμώνα, άλλη τόση έχουν και το καλοκαίρι.


Περιμένω με χαρά και τα δικά σας μυστικά της καθημερινότητάς σας!

Μαρία Φραγκάκη

e-mail: maria.fragaki@mother.gr
Twitter: @FragakiMaria

Like(!) τη σελίδα μας στο Facebook: mothergr
Ακολουθήστε μας στο twitter: @mothergr